Till navigation Till innehåll (s)

Skräpplockardagarna 2023

Nu är det dags för årets skräpplockardagar som arrangeras av Håll Sverige Rent. Sollentuna deltar varje år - förra året var över 11 000 personer ute och plockade skräp i kommunen. Kampanjen riktar sig i första hand till barn, men alla är välkomna att vara med.

Anmäl er till årets skräpplockardagar

Skolor, förskolor och föreningar är välkomna att anmäla sig till årets skräpplockardagar.

Anmälan till Sollentunas skräpplockardagar 2023 | Håll Sverige Rent (hsr.se)

FULLBOKAT!! - Det går inte att beställa besök av sopbilen

Är ni en skola eller förskola som vill ge barnen möjlighet att prata med sopåkarna?
Mejla avfall@seom.se och anmäl ert intresse, så bestämmer ni tillsammans en dag då sopbilen visar upp sig. Om besöket går att lägga då bilen ändå är där och hämtar avfall så underlättar det för våra åkare.

Tävla med din teckning eller skulptur

Var med och tävla om att få era teckningar utställda i kommunhuset. Tävlingen är öppen för alla barn och unga. De som vinner ska ha gjort en illustration som uppmuntrar till att ta hand om sitt skräp. Det går också bra att bygga skulpturer av skräp och få dem utställda – fotografera skulpturen och skicka in som tävlingsbidrag. Skriv gärna en text till skulpturen eller teckningen.

Skicka bidragen till klimat@sollentuna.se senast 5 maj. Vinnarna utses av en jury bestående av ordförande för kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott, miljö- och klimatnämnden samt utbildningsnämnden.

Skaparverkstad på Stallbacken Kultur

Delta i kreativa skräpaktiviteter i Skaparverkstaden på Stallbacken, Edsvik.
Mer info kommer.

Privatpersoner, företag och organisationer

Vi tackar alla privatpersoner, företag och organisationer som plockar skräp och ber er använda papperskorgar och återvinningsstationer runtom i kommunen.

Hittar du mer skräp än du kan ta hand om? Meddela kommunens felanmälan.

Om skräpplockardagarna

Skolor och förskolor är viktiga under skräpplockardagarna. Varje år brukar över 11 000 barn delta i aktiviteterna i Sollentuna. Föreningar, företagare och många privatpersoner deltar också - tillsammans gör vi kommunen vårfin! 

Skräpplockardagarna är en nationell kampanj som drivs av Håll Sverige Rent, för att sprida kunskap och medvetenhet om nedskräpning. Vi deltar både för att göra vår närmiljö lite finare och för att markera att nedskräpning inte är okej.

Håll Sverige Rent