Till navigation Till innehåll (s)
Alva Declercq och Ida Nilsson grundare av Tundra Hundcenter i Sollentuna.

Träna din hund på Sollentunas första hundträningscenter

Berätta om Tundra Hundcenter, vad är det för något?

– Tundra Hundcenter är Sollentunas första och enda hundträningscenter. Vi erbjuder bokningsbara, rymliga och utrustade hallar för träning av hund. Vi har även ett stort utbud av kurser, föreläsningar, fysioterapi och planerar i framtiden även att kunna erbjuda fler tjänster så som trimning och hundsim.

Varför startade ni Tundra Hundcenter?

– Vi startade Tundra eftersom att vi själva saknade denna typ av verksamhet i Sollentuna. De verksamheter som finns i Stockholm är ofta uppbokade och det kan vara svårt att få tag i en tid som fungerar. Vi har lagt mycket fokus på att skapa en miljö som känns trygg och välkomnande oavsett vilken kunskap man besitter.  Vi vill ge både människa och djur bästa förutsättningarna för ett fantastiskt hundliv tillsammans. På Tundra har du därför möjligheten att hänga i vår lounge, med en kopp kaffe, både innan och efter träning och förhoppningsvis lära känna och dela kunskap med andra hundägare.

Ni har fått hjälp av NyföretagarCentrum i Sollentuna, berätta hur den hjälpen såg ut.

– Vi stötte på ordentliga motgångar under sommaren och det kändes svårt att hitta den rätta tråden att dra i. Vi gick då in på NyföretagarCentrums (NFC) hemsida och letade upp ett nummer att ringa och hoppades på det bästa. Samtalet resulterade i inget svar och ett stressat röstmeddelande på deras telefonsvarare. Efter en stund så ringde Lisa Carpevi upp och vi kände direkt en lättnad när vi insåg att vi pratade med någon som inte bara kunde utan också verkligen ville hjälpa oss. Det mest värdefulla vi fått från NFC är ett genuint intresse, stöd och välvilja. Känslan av att plötsligt få en tredje part som är fast besluten om att vi ska lyckas när vår egna ork var så låg var nog räddningen för Tundra, så tack Lisa!