Till navigation Till innehåll (s)
Affisch för modersmålsdagen 2023

Modersmålsdagen 2023

Vi firar modersmålsdagen den 21 februari 2023. Här kan du se den utställning som lärare och elever skapat för modersmålsdagen 2023.

Elever med annat modersmål än svenska kan ha rätt att få undervisning i sitt modersmål. 

Ansök om modersmål

Digital utställning

Ta del av vår digitala utställning

Visste du att det finns cirka 7000 levande språk i världen men att mer än hälften av dem risker att dö ut inom några år? Detta är en av de anledningar till att Modersmålsdagen instiftades av Unesco i 1999. Modersmålsdagen firas därför varje år den 21 februari jorden runt för att påminna om alla människors rätt att fritt tala och skriva sitt modersmål.

För att uppmärksamma Modersmålsdagen har vi på CIFS skapa en digital utställning som visar den språkliga mångfalden i Sollentuna.

Varje lärare presenterar någonting om sitt språk och kultur. Även elevarbete visas. Varje lärare bestämmer strukturen, innehållet och utseendet för sitt språk. I februari presenterar vi årets uställning.

Diktutställning på CIFS

Från och med den 21 februari kan du se vår diktutställning med text och bild i CIFS:s entré. Här kan du läsa dikter på olika språk med översättningar till svenska. Dikterna är valda av både  elever och  modersmålslärare. 

Modersmålsdagen instiftades 1999 för att påminna om alla människors rätt att fritt tala och skriva sitt modersmål.