Till navigation Till innehåll (s)

Om skolan

Sofielundsskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Skolan ligger i Tureberg mellan Sollentuna centrum och Sollentunavallen vid Edsviken.

  • Antal elever: cirka 600.
  • Antal barn i fritidshemsverksamhet: cirka 280.
  • Antal anställda: cirka 75.

Skolan har en lång historik och är en av de äldsta skolorna i Sollentuna, samtidigt som den också har utökat med en nyare skolbyggnad.

Sofielundsskolan är en öppen skola där pedagogerna samarbetar tätt och delar med sig av sina kunskaper, både till varandra och till andra. Vi tar emot studiebesök från andra städer eller länder. Våra besökare är bland annat intresserade av hur vi arbetar med tillgänglighet, digitala verktyg och STL, som står för Att skriva sig till lärande.

Under skoltid samverkar skola och fritidshemmet. De flesta elever på lågstadiet deltar i fritidsverksamheten på eftermiddagen. Fritidshemmet är organiserat årskursvis och är i samma lokaler som skolan.

Från och med hösten 2024 har Sofielundsskolan inte någon förberedelseklass för nyanlända.

Trygghet,  trivsel och goda kunskaper

Hos oss är det viktigt med ett respektfullt och engagerat bemötande. ”Trygghet, trivsel och goda kunskaper” är något vi jobbar med varje dag, i varje situation. Vi arbetar mot mobbning med Olweus-programmet.  

Trygghet och studiero

Pedagogik och resultat

Vi är bra på att få varje elev att lyckas utifrån sina förutsättningar och ger inte upp när det går lite tungt. Vi arbetar aktivt med digitalisering i lärandet. Detta är en naturlig och integrerad del hos oss. Alla elever och pedagoger har tillgång till dator under skoltid. De äldre eleverna har även möjlighet att ta med datorn hem.

Vi har fullt utrustade salar för Slöjd, Hemkunskap, Bild, och Musik som vi fortsätter att utveckla. Vi har även satsat på ett eget Makerspace, där våra elever har möjlighet att få lära sig om ljud- och filmskapande och även programmering. 

Du som vårdnadshavare är viktig

Vi har ett välfungerande vårdnadshavarråd. Representanter för de olika klasserna träffar skolledningen för att tillsammans resonera kring frågor som berör hela skolan. Rådet träffas normalt sätt fyra gånger på ett läsår.

Vi har också en aktiv föräldraföreningar som hjälper skolan att driva vissa frågor. Den är ideell och frivillig att vara medlemmar i. Föräldraföreningen är ett bra sätt att vara med och påverka.

Föräldraföreningens hemsida

Bibliotek

Vi har ett litet skolbibliotek på skolan där våra elever kan låna böcker och studera. Vi har också ett nära samarbete med Sollentuna bibliotek. Där kan eleverna låna böcker och ljudböcker, söka information och plugga.

Cafeteria

Vår cafeteria ligger mitt i skolan. Här kan våra elever köpa näringsriktigt mellanmål som hjälper dem att vara pigga hela dagen. Det är öppet vissa raster och fungerar som en naturlig mötesplats för årskurs 7-9.

VFU hos oss -  utbyte med universiteten

Vi välkomnar studenter till vår skola. Vi ser det som ett ömsesidigt lärande och erfarenhetsutbyte. Flera av våra pedagoger har erfarenhet av att vara handledare till studenter.