Till navigation Till innehåll (s)
Musiklärare SMK 4

Musikprofil

I Sollentuna Musikklasser lär vi oss musik genom sång. Varje klass bildar en egen kör där vi sjunger olika stilar i varierad svårighetsgrad. Grunden för oss är den svenska körtraditionen som består av både sakral och profan repertoar.

Vi går på konserter tillsammans på bland annat Konserthuset och ser föreställningar på Kungliga Operan med flera institutioner. Vi arbetar med ett brett musikinnehåll och vill ge kunskap om och bereda intresse för olika musikgenrer.

Varje klass har 1-2 konserter/termin, ibland bara den egna klassen men ofta tillsammans med andra klasser. Vid lucia- och julkonserten medverkar alla skolans klasser samtidigt. Vi konserterar i skolans aula, i större och mindre konsertsalar samt i kyrkor i och runt Sollentuna.

I musikämnet arbetar vi framför allt med körsång men musikteori & musikhistoria ingår också. I högre årskurser får du lära dig grunderna i gitarr, elbas & trummor och vi spelar tillsammans. Vi strävar efter en god röstutveckling, brett musikaliskt kunnande, öppet sinne för all slags musik och vi vill ta tillvara och öva upp elevernas egen kreativitet.

Fritidshemmet Qben

Till Qben är alla välkomna! Även barn och från andra skolor.  Qbens fritidshem har öppet måndag till fredag 14.00 - 17.00. Verksamheten riktar sig till elever i årskurs 4 till 6.

Qben bedriver rastverksamhet måndag till fredag för Sollentuna musikklasser och Häggviksskolans elever, med start klockan 9.00. Vi erbjuder vuxenledda aktiviteter utomhus och vi har ett välsorterat café där vi säljer enklare måltider såsom nacho-tallrik, nudlar och toast och även dryck. Utbudet är reducerat för årskurs 4 och 5.