Till navigation Till innehåll (s)

Om förskolan - på olika språk

Förskolan är barnens första utbildning i Sverige. Här går barn som är mellan 1-6 år. I förskolan får barnet lära sig många olika saker som hjälper dem när de börjar i skolan. På den här sidan finns filmer och texter på olika språk.

Att gå på förskolan är en viktig del i barnens utveckling. I förskolan får barnet vänner från olika kulturer. Det ger barnen större förståelse för sin omvärld. Barn som går på förskola får det ofta lättare när de börjar skolan.

Ditt barn kan gå i förskola från att det är 1 år gammalt till skolstart. Det är en trygg och rolig plats för ditt barn, som får lära sig många nya saker. På förskolan leker, skapar och utforskar vi tillsammans. Barnet får också frukost, lunch och mellanmål. För små barn ingår även blöjor. Självklart samarbetar vi med dig och andra personer i din familj för att det ska bli så bra som möjligt för ditt barn.

Vad gör barnen i förskolan?

Barnen lär sig nya saker på förskolan. Här får de bland annat:

  • Leka och bygga.
  • Måla, sjunga och skapa.
  • Räkna och läsa.

Ditt barn lär sig svenska

I förskolan hjälper vi ditt barn att tala och förstå svenska. I din familj kan ni hjälpa barnet att tala och förstå det språk ni talar hemma. Det kan ni göra genom att prata, lyssna på musik och läsa böcker. I förskolan finns även böcker på olika språk. Tillsammans lär vi ditt barn att bli bättre på både svenska och det språk ni talar hemma. 

Kontakt

Om du vill att ditt barn ska börja förskolan är du välkommen att höra av dig till vårt kontaktcenter så hjälper de dig! 

A day in preschool

Preschool is the first step in children's education and a good start to lifelong learning. Welcome!

Maalin uun dugsiga barbaarinta gudaha degmada Sollentuna

 

"يوم لروضة الأطفال في بلدية (سولينتونا)”

Läs om förskolan på sju olika språk

Vi har gjort en broschyr om förskolan. Den är översatt till sju olika språk.

Välj en förskola som passar dig

I Sollentuna får du själv välja vilken förskola du vill att ditt barn ska gå på. Det finns 70 olika förskolor i kommunen. Du kan ställa dig i kö när ditt barn är 3 månader och du kan välja 5 olika alternativ. Vi gör vårt bästa för att ditt barn ska få plats på någon av de förskolor du har valt.

Jag vill se vilka förskolor som finns i Sollentuna

Kostar förskolan något?

Ja, du betalar en liten avgift för att ditt barn ska gå på förskola. I avgiften ingår bland annat mat och blöjor. Vilken avgift du ska betala beror på vilken inkomst ni som familj har, och om ni har ett eller flera barn som ska gå på förskolan.

  • För barn 1-2 år är avgiften 1 572 kr/ månad eller lägre. Avgiften baseras på den inkomst du får före avdrag och skatter. Avgiften blir också lägre om du har fler barn på förskolan.
  • För barn 3-5 år är avgiften 1 179 kr/ månad eller lägre.  Avgiften baseras på den inkomst du får före avdrag och skatter. Avgiften blir också lägre om du har fler barn på förskolan.
  • Sollentuna kommun använder sig av avgiftskontroll baserad på din deklarationen från Skatteverket. Det innebär att du kan få en restfaktura om du meddelat för låg inkomst, före avdrag och skatter (bruttoinkomst).

Jag vill läsa mer om avgiften för förskolan

Mer läsning för dig