Till navigation Till innehåll (s)
Bild på medarbetare

Möt Sara, socialsekreterare

- Här finns tydliga rutiner och en bra struktur vilket underlättar och ger en trygghet. Det finns en stor gemenskap och värme som genomsyrar arbetsplatsen. Det märks i det arbete som utförs.

Vid socialkontoret i Sollentuna arbetar cirka 230 medarbetare. Verksamheten är uppdelad i tre avdelningar; avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen stöd och utveckling.

Möt Sara, socialsekreterare

Sara arbetar som socialsekreterare i ett av tre team på barn och ungdomsenheten. Hon utreder behov av stöd och skydd för barn och ungdomar mellan 0-20 år och deras familjer samt föreslå och bevilja insatser efter behov.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med arbetet är att få träffa så mycket barn, ungdomar och föräldrar. Att ha möjligheten att faktiskt kunna göra en positiv skillnad i deras liv. Jag uppskattar att ha många olika arbetsuppgifter. Dagarna blir aldrig långa och vissa perioder är lugnare än andra. Vi arbetar också alltid två i ärenden vilket gör att det också blir en variation i att arbeta mer självständigt och tillsammans med kollegor.

Det finns tydliga rutiner och en bra struktur vilket underlättar och ger en trygghet. Jag upplever också att jag alltid får stöd i olika beslut och processer och att det finns utrymme att bolla ärenden tillsammans i teamet.

Mer läsning för dig