Till navigation Till innehåll (s)

Digital tillsyn

I Sollentuna får du digital tillsyn under natten när insatsen inte kräver personal på plats. Det innebär att hemtjänsten kollar via en kamera att allt är som det ska med dig, så att du kan känna dig trygg när du sover.

Vilka får digital tillsyn?

Digital tillsyn är till för dig som har behov av nattillsyn som inte kräver personal på plats. Till exempel om du sover oroligt och är rädd för att ramla på väg till toaletten eller falla ur sängen. 

Med kameran tittar hemtjänsten till dig så att allt ser bra ut utan att behöva gå in i ditt boende på natten. Du slipper ljudet av att ytterdörren låses upp och känslan av att någon är inne i ditt boende på natten.

Detta händer när du beviljats digital tillsyn

Om handläggaren bedömer att digital tillsyn passar dig kommer du få information om hur installationen går till och en kamera kommer att installeras i din bostad.

Frågor och svar

Vad är digital tillsyn?

Det är ett komplement till traditionell tillsyn och innebär att hemtjänsten kan göra tillsynen via en kamera.

Behöver jag ha tillgång till internet eller annan teknik?

Det behöver du inte. Vår leverantör ordnar med allt det tekniska.

Hur och när används kameran?

Hemtjänsten kan bara göra tillsynen via kameran de tider som ni kommit överens om. 

Sparas det som kameran filmar?

Det enda som sparas är en rapport om att tillsynen har gjorts och av vem i personalen som gjorde den. Inga bilder sparas.

Vad händer om hemtjänsten inte ser mig?

Om du av någon anledning inte syns i kameran så återkommer personalen efter 15 minuter och tittar en andra gång. Är du fortfarande inte på plats så åker hemtjänsten ut till dig för ett vanligt besök. Av den anledningen behöver du lämna en uppsättning av dina bostadsnycklar till hemtjänsten.

Vad händer om jag inte tycker att digital tillsyn passar mig?

De som är beviljade bistånd i form av nattillsyn får tillsyn via kamera när insatsen inte kräver personal på plats. Har du frågor om ditt beslut kan du kontakta din handläggare.