Till navigation Till innehåll (s)
plåt med bakelser

Träffpunkt Turebergs allé

Välkommen till Träffpunkten Turebergs allé i centrala Sollentuna. En öppen mötesplats för dig som äldre i Sollentuna. Hit kan du komma för att vara med på aktiviteter eller bara träffa nya och gamla vänner. Du hittar programmet med aktuella aktiviteter på denna sida.

Träffpunkt Turebergs Allé

Adress
Turebergs allé 16

Telefonnummer
08-579 220 31

E-post
eva.ahlenius@sollentuna.se

Besöksadress
Turebergs allé 16

Öppettider

  • Tisdagar 13.00- 14.30. 
  • Torsdagar 12.00- 15.30.
  • Fredagar 09.30- 12.00.

I vår mysiga miljö får du träffa både gamla och nya vänner. Våra aktiviteter stimulerar och främjar din hälsa och samvaro på olika sätt. 

Det är gratis att besöka träffen men förtäring liksom vissa program och aktiviteter kostar.  

Verksamheten bygger till stora delar på frivilliga insatser av volontärer och gårdsråd i samarbete med personal.

Aktiviteter i september

Tisdagar

  • 13.00-14.30 Lättgympa med ledare, 30 min. Alla som vill kan köpa eller ha med sig fika efteråt. Vid fikastunden pratar vi bl.a. om vad som är viktigt för hälsan.

Onsdagar

13.00- 15.00 Konstutställning - Gemenskap & Glädje av Aliro Delgado Fuentealba. Akrylmålningar & akvareller. Utställningen öppen september månad. Konstnären finns på plats varje onsdag. 

Torsdagar

  • 13.00-15.00 Seniorcafé. Musik & Prat – och fika. Vi umgås över kaffet till musikevent eller annat som roar oss. Vissa torsdagar musikunderhållning eller föredrag. Se vårt skyltfönster på Turebergs Allé 16 för specifikt event varje vecka.

Fredagar

  • 09.30-12.00 Stickverkstan.

Speciella aktiviteter med reservation för ändringar

Torsdagscafé

En mötesplats för seniorer – var med på aktiviteter eller kom förbi på en kopp kaffe

Vi har öppet torsdagar, kl 13-15. Här serveras kaffe med tilltugg. Du träffar våra trevliga volontärer som är cafévärdar och som bakar allt från bullar och kakor, till tårtor och annat smått och gott.

Vissa torsdagar har vi musikcafé då fyra herrar håller i allsången som lockar till både skratt och glädje men även föreläsningar och annan musikunderhållning. Om du tar med dig en vän som är förstagångsgäst bjuder vi på kaffe.

Vill du minska riskerna att falla?
Kom i gång med balans och muskelträning.

Med lite träning kan du bli mycket starkare och säkrare. Här tränar du stabilitet och styrka för hela kroppen. Vi tränar till medryckande musik och använder oss av olika redskap. Belastningen väljer du själv och vi gör inga hopp.
Välkommen på tisdagar kl 13.00-13.30 och torsdagar kl. 12.00-12.30.

Vi tycker att social samvaro är lika viktig – efteråt blir det fika på café både på tisdagar och torsdagar. Vi bjuder också in till olika föreläsningar. 

Kontakt

  • Eva Ahlenius
  • E-post: eva.ahlenius@sollentuna.se
  • Telefon: 08- 579 220 31