Till navigation Till innehåll (s)
Soc för unga

Stöd till barn och unga

Om du är orolig över något, till exempel problem i familjen, är du alltid välkommen att höra av dig till socialkontorets mottagning för barn och unga (08-579 210 00). Du kan också vända dig till ungdomsmottagningen i Sollentuna (08-579 211 80).

Webbsidorna "Soc för unga" vänder sig till dig som är barn eller ungdom. Här förklarar vi vilken hjälp du kan få av socialtjänsten, hur du kontaktar oss och vad som händer när du kontaktar oss. 

Soc för unga - allt du behöver veta om soc

Noll koll ungdomsdialog

Noll koll ungdomsdialog är en sms-panel för dig mellan 12-18 år. De som har bäst koll på hur sin vardag hur deras område kan förbättras är från ett ungt perspektiv är unga själva. Därför bjuder vi in dig som är mellan 12 och 18 år och bor i Edsberg, Rotebro eller Tureberg att vara med i en sms-panel. Genom att vara med i panelen kommer du få möjlighet att tycka till och vara delaktig i utvecklingen i ditt bostadsområde.

Så här fungerar det

Du kommer få ungefär 5 frågor om året. Det är alltid frivilligt att svara och du kan när som helst avsluta din medverkan. Du deltar helt anonymt och ingen kan se att just du är med i panelen eller vad du svarar på våra frågor.

Anmäl dig till sms-panelen här

Om Noll-Koll ungdomsdialog

Ungdomsdialogen syftar till att få tillgång till ungas upplevelser och åsikter genom deras delaktighet i en SMS-panel. Syftet är att öka förvaltningarnas och de professionellas kunskaper om de ungas situation, deras upplevelse av trygghet och åsikter om befintliga insatser och behov framåt. Men också att genom ungdomsdelaktighet öka tilliten till myndigheter och kommunen.

Frågorna som ungdomarna får besvara ska vara relevanta och påverkningsbara och kommer exempelvis vara skalfrågor eller ja och nej frågor. Satsningen kommer till en början att vara i Edsberg, skolan. Tureberg och Rotebro.

Kontakt

Kristina Persson, Preventionssamordnare, 08-579 213 22, kristina.persson@sollentuna

Anna Nicolaisen, Processledare, 08-579 232 70, anna.nicolaisen@sollentuna.se

Frivilligorganisationer

Ibland kan det kännas bra att kontakta någon frivilligorganisation. Följande har information som vänder sig direkt till barn och ungdomar:


Till dig som är ung och utsatt för förtryck, hot eller våld i din familj

Utöver socialkontorets mottagning för barn och unga finns olika frivilligorganisationer som du kan vända dig till om du utsätts för förtryck, hot eller våld i din familj:

  • Linnamottagningen, jourtelefon 020-40 20 40 kl. 9-22 alla dagar
  • Somaya kvinno- och tjejjour,  telefon 020-81 82 83 kl. 9-16 alla vardagar, information på olika språk. Mer information på Somayas webbplats

Mer information finns på sidan Stöd till hot och våldsutsatta

Länkar

sagasollentuna.se (stöd till barn med psykisk ohälsa)

Ungdomsmottagningen

Koll på soc (socialstyrelsens information)