Till navigation Till innehåll (s)
Norrvikens jöis

Skridskor på sjöis

På två av sjöarna i Sollentuna plogas skridskobanor. Sollentuna kommun sköter sjöisbanan på Norrviken. Här får du aktuell israpport om den. För övriga isar hänvisar vi vidare.

Sjöisbana på sjön Norrviken

När isen ligger plogar vi en 14 kilometer lång skridskobana på sjön Norrviken. Skyltar markerar slingor med 3.5, 7.5, 10 och 14 km längd. Banan plogas och hyvlas.

Vi informerar här om vårt arbete med Norrvikens sjöis. Vi rapporterar inte om isens tjocklek eller om den håller för att vistas på. 

Aktuell israpport

Vi återkommer med information så snart vi kan komma ut och ploga isen. 

Norrvikens sjösportcenter

Vid Norrvikens södra ände ligger vårt nya sjösportcenter. Sjöisbanan utgår härifrån och det är en bra plats att utgå ifrån. Här har Sollentuna skridskosällskap sin verksamhet. Under säsongen har de öppet i kafeteria och du kan hyra skridskor eller få dina skridskor slipade. 

Parkering

Vintern 2023/24 finns begränsat med parkeringsplatser, särkilt helger när sjöisbanan håller öppet. Åk därför gärna kommunalt. Norrvikens station och ligger cirka 900 meter bort. Du kan ta dig dit med både buss och pendeltåg. De bussar som tar dig hit är 520, 525 och 537. Närmaste hållplatser heter Norrvikens station och Bandyvägen.

När det är tjäle i marken kan du parkera på gräsytorna intill Norrvikens IP.  Om parkeringsplatserna vid Norrvikens IP är fulla kan du ställa bilen vid Norrvikens centrum (900 meter bort), på Brunkebergsåsen, vid Kennelklubben på Rotebergsvägen eller vid Bollstanässkolan i Upplands Väsby.

Under våren och sommaren 2024 byggs en ny och större parkering vid Norrvikens IP och sjösportcentret. 

All åkning sker på egen risk

Vi informerar här om vårt arbete med Norrvikens sjöis. Vi rapporterar inte om isens tjocklek eller om den håller för att vistas på. All åkning sker på egen risk. Norrvikens isbana är ett samarbetsprojekt mellan Sollentuna och Upplands Väsby kommun. 

Tänk på att:

  • gå åt sidan när plogmaskinen kommer
  • du alltid åker på egen risk även på plogad sjöis.
  • is är färskvara och vi kan inte några garantier för att isen håller.
  • aldrig åka ensam.
  • alltid ha isdubbar tillgängliga.
  • ispik kan vara bra för att kontrollera isens tjocklek.

Föreningar på Norrvikens sjöis  

Vid Norrvikens södra har Sollentuna skridskosällskap sin verksamhet.

Sollentuna skridskosällskap på Facebook

Friluftsfrämjandet Norrviken arrangerar turer för såväl nybörjare som vana åkare.

Friluftsfrämjandets webbsidaFriluftsfrämjandet på Facebook

Sjöisbana på Edsviken

Sollentuna Södra Scoutkår och Danderyds kommun samarbetar för att ploga en slinga på ca 9 km. Det finns ett stickspår till Ulriksdal ca 2 km. På isen vid badplatsen i Tegelhagen kan du köpa fika under din utflykt. Scoutkåren har försäljning av blåbärssoppa, grillad korv med mera. Adress: Skogstorpsvägen 372.

Sollentuna Södra Scoutkår