Till navigation Till innehåll (s)
Ungdom spelar cello i ett konsertlokal

Musiklivet i Sollentuna

Lär dig spela ett instrument, spela i band, skapa musik i studio eller gå med i en musikförening! Här finns körer, orkestrar och folkmusikgrupper.

Kulturskolan

Barn och unga är välkomna till kulturskolan. Här kan du lära dig att spela instrument, spela tillsammans med andra i orkester eller rockband, sjunga i kör eller solo och vara med på konserter.

Sollentuna kulturskola

Musik för dig med funktionsnedsättning

Varje onsdag kan du lyssna på musik och fika på Musikcafé Eldqvarn i Häggvik. Du som gillar att dansa till musik kan komma på Club Galaxy på Arena Satelliten. Funkisfestivalen är en musiktävling som du kan anmäla dig till.

Musikcafé på Eldqvarn

Club Galaxy

Funkisfestivalen

Studios och replokaler

Arena Satelliten erbjuder ungdomar från 16-25 år många möjligheter att skapa musik. Här finns M-Linestudio, en produktionsstudio för band, en DJ-studio, samt en podcast-studio. På kulturskolan kan du lära dig spela instrument och spela i band. Här finns också musikstudio och kurs i musikproduktion. Även Annorlunda musikskola har kurser och lokaler.

Studios och replokaler på Arena Satelliten

Musikproduktion på kulturskolan

Annorlunda musikskola

Kammarmusik på Edsbergs slott

Kungliga musikhögskolan KMH i Stockholm har sin kammarmusikutbildning på Edsbergs slott. Här studerar cirka 25 personer violin, viola, violoncell eller piano. Hela övre planet disponeras av Kungl. Musikhögskolan. Eleverna ger regelbundet konserter på Edsbergs slott.

KMH på Edsberg

Musikföreningar

Amorosokören

Berga Brass Band

Dragspelsklubben Notdraget

Föreningen Klaverhuset

Komp i slaget

Silverdalskören

Sollentuna Jazz Workshop

Sollentuna Jazzklubb

Sollentunakören

  • Collegium Musicum - webbsida saknas
  • Edsbacka spelmän - webbsida saknas

Mer läsning för dig