Till navigation Till innehåll (s)

Dagverksamhet

Vi erbjuder dagverksamhet för äldre personer som har funktionsnedsättning och personer med demenssjukdomar.

Dagverksamhet är en social aktivitet som ska bryta social isolering och kan även fungera som avlastning för närstående. Syftet med verksamheten är att underlätta för den enskilde att bo kvar hemma samt att ha kontakter med andra. För att börja på dagverksamhet behöver du ha ett biståndsbeslut och du kan delta en till flera dagar i veckan. Omfattningen av vistelsen anpassas efter förmåga, behov och önskemål.

På våra dagverksamheter runt om i kommunen erbjuder vi möjligheter att träffa andra för samtal aktivitet och gemensamma måltider. Du kan också få din dagverksamhet i hemmet. 

Samtliga dagverksamheter har erhållit diplom för att vara Stjärnmärkt. Det innebär att personalen har genomgått en utbildningsmodell som har tagits fram av Svenskt demenscentrum. Diplomen är ett bevis för att personalen har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, vilket utgår från Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom.

Jag vill läsa mer om Stjärnmärkt på deras webbplats

Ansök om dagverksamhet

Så ansöker du om dagverksamhet

Turbundna resor - taxi

Om du inte kan ta dig till eller från dagverksamheten på egen hand har du möjlighet att åka taxi, så kallade turbundna resor, mellan din bostad och dagverksamheten. Dessa resor är kostnadsfria.

Du väljer själv

Dagverksamhet ingår i kommunens valfrihetssystem. Det betyder att du som har fått dagverksamhet beviljat själv får välja vilken verksamhet som du ska vara på. 

Edsbergsstugan - Demensinriktning

Stimulerande samvaro i ljusa lokaler i Edsberg. På Edsbergsstugan startar vi dagen med gemensam frukost. Vi äter lunch som vi ofta tillagar på plats och innan vi skiljs för dagen dricker vi eftermiddagskaffe. Vi håller till i ljusa, fina lokaler och vid fint väder nyttjar vi utomhusterrassen och tar promenader.

Som deltagare är du med och utformar aktiviteterna utifrån dina intressen. Det kan vara att spela, pyssla, läsa tidningar eller att vi gör utflykter i närområdet. Vi lyssnar på musik och då och då får vi besök av en trubadur.

Kontakt

Adress
Ribbings väg 87, 192 52 Sollentuna

Telefonnummer
08-579 230 61

E-post
dagverksamhet.edsbergsstugan@sollentuna.se

Häggviksgården - Demensinriktning

Stimulerande samvaro i ljusa lokaler i Häggvik

Vi håller till i ett bostadsområde i centrala Häggvik. Här erbjuds våra besökare gemenskap, omsorg och meningsfull sysselsättning utifrån var och ens egna resurser, behov och önskemål.

Våra lokaler är ljusa och hemtrevliga och har en stor härlig uteplats, Sinnenas trädgård, som används flitigt under varma vår-, sommar- och höstdagar.

Hos oss arbetar personal med lång erfarenhet och kompetens. Vi talar förutom svenska även spanska.

På dagsprogrammet står gemensamt kaffe på morgonen och hemlagad lunch med dessert, som vi äter tillsammans.

Vi tar promenader i området för de som önskar och övrig tid ägnar vi oss åt att till exempel lägga pussel, korsord, inomhusboule eller att sitta och småprata i sällskapsrummet eller ute i vår trädgård. Dagarna avslutas med eftermiddagskaffe, innan hemfärd.

Kontakt

Adress
Häggviksvägen 17 B, 191 50 Sollentuna

Telefonnummer
08-579 230 60

E-post
dagverksamhet.haggviksgarden@sollentuna.se

Solrosen - Social inriktning

Solrosen ligger centralt beläget på Malmvägen i Sollentuna med närhet till centrum och kommunikationer.

Hos oss är den sociala gemenskapen viktig. Vi har en egen uteplats där vi gärna vistas när vädret tillåter. På dagsprogrammet står morgonkaffe, gemensam lunch och dagen avslutas med eftermiddagskaffe. Aktiviteter som vi ägnar oss åt är gymnastik, korsord, olika sällskapsspel och samvaro.

Kontakt

Adress
Malmvägen 10 C, 191 61 Sollentuna

Telefonnummer
08-579 230 63

E-post
dagverksamhet.solrosen@sollentuna.se

Dagverksamhet i hemmet

Det finns också möjlighet att ha dagverksamhet i hemmet. Dagverksamhet i hemmet möjliggör sociala kontakter och aktiviteter utifrån dina egna intressen. Dagverksamhet i hemmet beviljas av biståndshandläggare i syfte att få stöd att komma igång med vanlig dagverksamhet eller för dig som inte kan längre kan delta i gruppaktiviteter till exempel på grund av oro.

Personal från dagverksamheten kommer hem till dig vanligtvis tre timmar två till tre gånger i veckan. Vid besöken gör ni något du är intresserad av. Det kan vara att titta i fotoalbum, baka en kaka, läsa en bok eller ta en promenad tillsammans. Aktiviteterna anpassas efter dagsform och intressen.

Kontakt

Telefon: 08- 579 230 62

E-post: dagverksamhet.ihemmet@sollentuna.se

Mer läsning för dig