Till navigation Till innehåll (s)

Besök en bondgård

Bögs gård på Järvafältet är öppen för besökare. Här finns grisar, getter, kalvar och hästar. I hönshuset bor gårdens höns och tupp, de har en stor hönsgård utanför sitt hus.

Ordinarie öppettider är lördagar och söndagar mellan kl 10-16. Grupper kan boka besök på vardagar.

Vid gården finns också några gamla lantraser som fjällko och roslagsfår. Kaninerna bor i stallet. I hagarna runt gården betar Hereford kor och Highland cattle. För barn finns en shetlandsponny för ponnyridning eller körning med häst och vagn. 

Gratis gruppbesök

För skolklasser

Skolklasser kan boka in sig till skoldagar. Här får barnen se hur jordbruket bedrivs med djurhållning, maskiner och åkerbruk.

Grupper ska boka in sitt besök i förväg på tfn 070-7953702, säkrast mellan kl. 8.00-9.00. Besöken är avgiftsfria för grupper från Sollentuna. 

För seniorer

Sollentuna kommun erbjuder gratis visningar för seniorer på Bögs gård kl. 13-17. Här får ni möta djuren på en bondgård. Ni  kan också välja att fokusera på hela gårdens verksamhet med åkerbruk, maskiner och bredare frågor kring jordbruk. Eller ta en tur med häst- och vagn. I besöket ingår också en ”Bondgårdsfika”. Ett besök på Bögs gård tar cirka två timmar. 

Aktuell information på Bögs gårds webbsida