Till navigation Till innehåll (s)

Aktiv fritid och gemenskap för dig som senior

Du som är över 65 år har en hel del att välja på i Sollentuna. På de här sidorna hittar du aktiviteter och hälsofrämjande stöd. Du är varmt välkommen till våra träffpunkter där du kan vara med på aktiviteter och träffa vänner.

Träffpunkterna flyttar ut i sommar

Besök vår pop-up-verksamhet i Sollentunas parker! Kom och träffa oss och få reda på mer om vårt arbete för seniorer 65+. Även i år kommer vi ut till olika ställen i kommunen och har hälsofrämjande aktiviteter med fika.

Samtliga tillfällen är mellan kl. 13-15. Om det regnar ställer vi in.

Följande datum finns vi på:
• 2/7 Snickarbacken, Sjöberg
• 9/7 Edsbergsslott
• 24/7 Edsbergsparken
• 30/7 Stallbacken
• 1/8 Malmparken
• 8/8 Ekbacken, Viby
• 15/8 Edsbergsparken

Badbuss till Ängsjöbadet

Torsdagen den 22:a augusti 2024 åker badbussen till Ängsjöbadet i Stäket, Järfälla! En heldagsutflykt med bad, medhavd matsäck samt fina promenadstråk.

Badet är tillgänglighetsanpassat med badramp och räcke ut i vattnet samt toalett (bajamaja) i anslutning till badet. Bussen parkerar 300 meter från vattnet. Rollator går fint att ta med på resan.

  • Tid: mellan cirka kl. 10.00 – 14.30.
  • Kostnad: 52 kr tur och retur, betalas vid anmälan.

Anmäl dig senast 19 juli till:

  • E-post: helena.levin@sollentuna.se
  • Telefon 08 – 579 221 31.
  • Hur: Hämtning/lämning på träffpunkterna i kommunen

Seniorkollo på Strömsborg

Efter fjolårets succé bjuder Träffpunkterna in till Seniorkollo även denna sommar. Vi hyr ett sekelskifteshus på Strömsborgs vilohem, Rådmansö med självhushållning där vi bildar olika matlag och du hjälper till i den mån du önskar och kan.

Anmälan är nu stängd.

Seniorkollo 2024

ÄTUP-inspiratörer

Sollentuna är Sveriges första kommun som erbjuder seniorer möjlighet att utbilda sig till kostinspiratörer. Genom att inspirera och utbilda andra i kosthållning, bidrar de till starkare seniorer och minskad risk för undernäring och fallskador. Satsningen görs genom kunskapslyftet ÄTUP. 

Är du nyfiken på vad ÄTUP är eller kanske vill du bli inspiratör? Ta kontakt med Caroline Helenius på 08-579 223 44 eller Eva Ahlenius på 08-579 220 31.

Jag vill läsa mer om ÄTUP

Aktivitetskatalog för seniorer

I vår aktivitetskatalog har vi samlat en mängd aktiviteter som riktar sig speciellt till dig som är senior och bor i Sollentuna. 

Träffpunkter för dig som senior

En träffpunkt är en mötesplats för dig som äldre i Sollentuna. Hit kan du komma för att vara med på aktiviteter och träffa nya och gamla vänner.

Edsbergs Träffpunkt

Helenelundsgården

Malmgården

Norrvikens Träffpunkt

Träffpunkt Turebergs Allé

Hälsopedagoger 

Kommunens hälsopedagoger vägleder dig som senior till hälsofrämjande aktiviteter med social gemenskap. Vi erbjuder även dig som senior ett hembesök. Hembesöket erbjuds aktivt till olika målgrupper, till exempel dig som är 85 år. Är du yngre eller äldre senior och önskar ett hembesök är du välkommen att själv kontakta oss. 

Jag vill veta mer om kommunens hälsopedagoger

Anhörigstöd

Tar du hand om en anhörig? Då finns det stöd och aktiviteter för dig.

Aktiviteter för dig som anhörig

Mer läsning för dig