Till navigation Till innehåll (s)
Skolmat

Mat i gymnasieskolan

Alla elever erbjuds en näringsriktig och varierad skolmat. Hör gärna av dig till kökspersonalen om du har frågor. Här kan du söka om specialkost och anpassade måltider.

Compass group lagar mat på de flesta kommunala skolorna i Sollentuna. Även på Rudbeck. Här finns ett stort tillagningskök.

Varje dag finns det tre rätter att välja på, varav en vegetarisk. Det finns ofta dagens soppa och en stor, varierad salladsbuffé. Det finns även fil och flingor.

De fristående gymnasieskolorna ordnar sin egen skolmat.

Aktuell matsedel för skolor och förskolor

Specialkost och anpassade måltider

Om du behöver specialkost vid till exempel allergi, intolerans eller andra matrelaterade sjukdomar och symtom ansöker du om specialkost. Du behöver bifoga ett läkarintyg. Ny blankett ska lämnas in i början av varje läsår och om behovet ändras.

Du kan också ansöka om anpassade måltider av religiösa eller etiska skäl. En ny blankett ska lämnas in i början av varje läsår. Läkarintyg krävs ej.

Behovsanpassade måltider

Om du behöver anpassade måltider på grund av selektivt ätande kan du ansöka om behovsanpassade måltider. Anledningen kan vara till exempel en NPF-diagnos. Ta kontakt med mentor eller elevhälsan på skolan så hjälper de dig.

Mer läsning för dig