Till navigation Till innehåll (s)

Digital post

För att du ska kunna ta emot digital post från Sollentuna kommun behöver du ha en digital brevlåda och en e-legitimation. Det finns tre digitala brevlådor som du kan välja mellan och det kostar inget att skaffa en. Du kan använda Kivra, Billo eller Min Myndighetspost.

Allt större del av kommunens utskick går direkt till din digitala brevlåda. Målet är att förbättra servicen till dig som invånare eller företagare, minska miljöpåverkan och spara resurser. Dessutom har du all din viktiga kommunikation samlat på ett ställe. 

När du skaffar en digital brevlåda får du digital post från alla de myndigheter, kommuner och regioner som är anslutna. Du kan själv välja om du inte vill ha digital post från en avsändare. Det gör du genom att gå in i inställningar i din digitala brevlåda och välja vilka du inte vill ta emot digital post från. Då får du posten hem till dig istället. 

Under en period kan du få viss post digitalt och annan fysiskt, trots att du har anslutit dig till en digital brevlåda. Det beror på att alla kommunens verksamheter ännu inte börjat erbjuda digital post.

Mer läsning för dig