Till navigation Till innehåll (s)

Hemtjänst för dig som är äldre

Det är viktigt att du som är äldre känner dig trygg i ditt eget hem. Om du har svårt att klara av dina vardagliga sysslor kan du ansöka om hemtjänst för att få hjälp och stöd.

Hemtjänsten kan underlätta för dig som vill kunna bo kvar hemma  och fortsätta att leva ett självständigt liv. Du väljer själv till vilken omfattning du behöver hjälp. Det kan handla om några timmar i månaden, eller flera gånger på ett dygn. Det är dina behov som styr. 

Ansök om hemtjänst

Så ansöker du om hemtjänst

Vad kan du få hjälp med?

Du kan få hjälp av hemtjänsten med personlig omvårdnad dygnet runt. Det kan handla om att sköta din personliga hygien, eller att ta av och på kläder. Men du kan även få hjälp med annat som behövs för att du ska må bra och känna dig trygg. Det kan till exempel handla om att städa och snygga till hemma. Tvätta och stryka. Eller hjälp att komma till vårdcentralen, läkare eller andra aktiviteter. Du kan även få hjälp med handling eller att utföra andra ärenden. Du kan även få matlådor levererade hem om du inte kan laga mat själv.

Kommunen använder ett tidmätningssystem för att dokumentera vilken typ av hjälp som hemtjänstpersonalen gör hemma hos dig. 

Tandvårdsintyg

Om du har omfattande hemtjänst kan du ha rätt till högkostnadsskydd för nödvändig tandvård. Det är tandvården som avgör vad som är nödvändig tandvård, och du behöver ett tandvårdsintyg från dem. Din handläggare kan ge dig mer information.

Digitalt lås

När du blir beviljad hemtjänst får du hjälp med att montera ett digitalt lås på din dörr. 

Digitala lås för dig med trygghetslarm eller hemtjänst.

Digitala inköp

Om du inte kan köpa mat själv kan du få hjälp med digitala inköp. 

Digitala inköp

Hemtjänstföretag i Sollentuna

Hemtjänsten ingår i kommunens valfrihetssystem. Kommunen godkänner de hemtjänstföretag som är  verksamma i Sollentuna. Du får själv välja vilket av de godkända företagen du vill  bli kund hos.

Jämför hemtjänstföretag

Hemtjänstföretag - 75 eller fler kunder

Hemtjänstföretag - 20-74 kunder

Hemtjänstföretag - 0-19 kunder