Till navigation Till innehåll (s)
Flicka hoppar från en sten till en annan i skogen

Vandra och promenera i naturen!

I våra naturreservat finns leder och stigar där du kan uppleva spännande natur i historiska kulturlandskap. Breda stigar och anpassade grillplatser finns för dig som tar dig fram med hjälp av hjul.

Här finns grillplatser med ved, grillar, bord och bänkar som passar dig som sitter ner. Vi har också byggt nya parkeringsplatser och ett antal torrdass som du kan nå från rullstol och permobil. 

Hitta rätt i naturen

Det finns flera appar som du kan ladda ner till din mobiltelefon som hjälper dig att hitta rätt i naturen. Ett förslag är Naturkartan som vi uppdaterar.

Naturkartan

I alla naturreservat finns grillplatser finns ved. Det är endast tillåtet att elda i våra rastplatser med eldstäder.

Grillplatser i naturreservaten

Järvafältet

På Järvafältet finns grusvägar, vandringsleder, motionsspår och naturstigar. Här kan du promenera, löpträna, rida eller cykla. Här finns raststugor, toaletter och grillplatser. Välkommen till Östra Järvafältets naturreservat!

Vandra på Järvafältet

Rösjöskogen

I Rösjöskogen finns stigar, motionsspår och vandringsled för dig som vill komma ut och röra på dig. Här kan du uppleva en varierad natur som du lätt når från omgivande bostadsområden. Välkommen till Rösjöskogens naturreservat!

Vandra i Rösjöskogen

Törnskogen

Törnskogen är ett omtyckt strövområde. Från bebyggelsen i Vaxmora och Törnskogen finns ett nät av stigar. Välkommen till Södra Törnskogens naturreservat!