Till navigation Till innehåll (s)
Flicka hoppar från en sten till en annan i skogen

Vandra och promenera i naturen!

I våra naturreservat kan du vandra och springa på leder och stigar genom vacker natur i historiska kulturlandskap. Breda stigar och anpassade grillplatser finns för dig som tar dig fram med hjälp av hjul.

Naturkartan

I alla naturreservat finns grillplatser finns ved att elda med. Det är endast tillåtet att elda i våra rastplatser med eldstäder.

Grillplatser i naturreservaten

Naturreservaten - tillgängliga för alla

I alla naturreservat finns breda och fasta stigar för dig som tar dig fram med hjälp av hjul. Här finns grillplatser med vedupplag, grillar, bord och bänkar som passar dig som sitter ner.
 
Vi har också byggt nya parkeringsplatser och ett antal torrdass som du kan nå från rullstol och permobil. 

Lyssna till landskapets historia vid Bögs gård

Vandra på Järvafältet

På Järvafältet finns grusvägar, vandringsleder, motionsspår och naturstigar. Här kan du promenera, löpträna, rida eller cykla. Välkommen att använda raststugor, toaletter och grillplatser. 

Vandra på Järvafältet

Vandra i Rösjöskogen

I Rösjöskogen finns stigar, motionsspår och vandringsled för dig som vill komma ut och röra på dig. I naturreservatet finns också anordnade grillplatser med ved.

Vandra i Rösjöskogen

Vandra i Törnskogen

Törnskogen är ett omtyckt strövområde. Från bebyggelsen i Vaxmora och Törnskogen finns ett nät av stigar.

Vandra i Törnskogen

Vandra i Tegelhagen

Tegelhagsskogens natur är lättillgänglig med stigar och leder. Här vandrar du genom skogar och öppen mark samt utmed Edsvikens strand. Det finns också möjlighet att bada i Edsviken och att grilla på iordningställda grillplatser.

Vandra i Tegelhagen