Till navigation Till innehåll (s)

Yoga och mindfullness

Yoga stimulerar ditt lugn- och rosystem. Du som är anhörig och vårdar en närstående  kan få en stunds återhämtning. Du får även tips på övningar du kan göra hemma och du träffa andra i samma situation.

Skrattyoga

Välkommen på skrattyoga med instruktör Madeleine Kruhsberg. Skrattyoga är att skratta utan att ha en orsak till skrattet. Det sker genom andningen som är en del av yogan. Du kan delta i Skrattyoga stående eller sittande. Ha vanliga kläder men lätt åtsittande så att magen får plats att skratta. Efter yogan fikar vi tillsammans.

Datum, tid och plats

  • Datum: 23 maj 2024
  • Tid: 10 -11.30
  • Plats: Träffpunkt Turebergs allé 16, Sollentuna

Anmälan

Antalet platser är begränsade!

  • E-post: anhorigstod@sollentuna.se
  • Telefon: 09-57921531 

MediYoga

MediYoga är en lugn yogaform där du blir medveten om din andning till mjuka rörelser. Vi sitter på en stol och gör övningarna. Du behöver inte ha några förkunskaper. Karin Stenberg leder oss i aktiviteten. Hon är utbildad instruktör i MediYoga och fysioterapeut. Det kostar ingenting att delta. Du behöver ta med dig inneskor och en tröja. Efter övningarna dricker vi te tillsammans.

Det är begränsat antal platser så du behöver anmäla dig. Vi publicerar datum för 2024 på denna sida. 

Yogapass till fots - Breathwalk

Vill du träffa andra i samma situation och samtidigt få en stunds återhämtning? Testa breathwalk! Det är ett yogapass till fots. 

Breathwalk är ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att öka ditt välmående. Under promenaden använder vi andningsteknik som kan ge positiv effekt på din hälsa och sänka dina stresshormoner.

Du behöver inga förkunskaper, alla kan delta! Aktiviteten är gratis och leds av instruktören Susanne Mörfelt. Vi möts framför Edsbergs slott, med utsikt mot fontänen. Ha gärna kläder efter väder! Efter promenaden bjuder vi på te. Om det regnar kraftigt ställer vi in.

  • Datum: 10 april, 17 april, 24 april och 8 maj
  • Tid: kl 10-1130.

Anmäl dig till mediyoga eller breathwalk

Anmäl dig till anhörigkonsulent Katarina Ericson.

E-post: anhorigstod@sollentuna.se

Telefon: 08-579 215 31

Mer läsning för dig