Till navigation Till innehåll (s)
Nicky Nadem, vinnare av årets företagare 2024, och Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna

Nicky Nadem, vinnare av årets företagare 2024 och Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna

Jobb & företagande

AtrimusRx årets företagare i Sollentuna 2024

Läkemedelsföretaget AtrimusRx utses till årets företagare i Sollentuna 2024. Utmärkelsen ges ut av Företagarna och är ett samarbete med Sollentuna kommun. Priset delades ut under en företagsträff den 26 april.

AtrimusRx grundades 2016 och består för närvarande av 10 anställda varav hälften är farmaceuter som jobbar med licensläkemedelsanskaffningar och rekommendation av behandlingar till sjukvården. AtrimusRx har utvecklat och investerat i en modern licensläkemedelsdatabas vars syfte är att underlätta för läkare, sjukvårdspersonal och farmaceuter att hitta likvärdiga preparat till svenska restnoterade läkemedel.

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, överlämnade diplom tillsammans med Jonas Syrén, ordförande Företagarna Sollentuna.

 AtrimusRx är en välförtjänt mottagare av priset Årets företagare. Genom en innovativ affärsmodell utvecklar de sjukvården och bidrar de till att läkare snabbt kan få fram rätt läkemedel till väntande patienter, säger Henrik Thunes (M).

Priset delades ut under en företagsträff den 26 april.

– Vi är väldigt glada över att bli utsedda till Årets Företagare i Sollentuna. Vi brinner för att hjälpa patienter att få tillgång till läkemedel som kan förbättra deras hälsa, men som av olika anledningar inte finns att tillgå i Sverige. Förhoppningsvis kan det här priset bidra till att fler får kännedom om hur licensläkemedel kan komma svenska patienter till del och hur sådana läkemedel kan hjälpa hela den svenska sjukvården, säger Nicky Nadem, VD på AtrimusRx.

Motivering

Med hela världen som sökområde förser bolaget svenska patienter, sjukhus och apotek med ovärderliga mediciner för tillfrisknande. Med en innovativ arbetsmodell ger de rådgivning till sjukvården kring alternativa behandlingar och att hitta nya kanaler för anskaffning av licensläkemedel för att täcka brister i utbud och efterfrågan.

Årets företagare i Sollentuna är Nicky Nadem.

Till nyhetsarkivet