Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Områden
 • Edsberg borta från listan över utsatta områden

  Situationen i Edsberg har förbättrats och området bedöms inte längre som ett utsatt område. Det visar polisens lista över landets utsatta områden som publicerades idag, fredag. Målet är att Sollentuna inte ska ha några områden med på Polisens lista över utsatta områden 2030.
  Edsberg
  Kommun & Politik
 • Turebergs invånare upplever att tryggheten har ökat

  Föreningen BID Tureberg, som består av fastighetsägare i Tureberg, Polisen och Sollentuna kommun kan glädjande konstatera att upplevelsen av trygghet i området Tureberg i Sollentuna har ökat under 2023.
  Bid Tureberg
  Kommun & Politik
 • Nu tronar julgranen på Turebergs torg igen

  Lördagen den 2 december tänder vi den stora julgranen på Turebergs torg. Ett evenemang som inte har kunnat genomföras på flera år på grund av pandemi och renovering. Med julmusik och glögg, ljusshow och pepparkakor välkomnar vi nu åter ljusets högtid.
   Illustration av julgran, snöflingor och hand med tomtebloss.
  Uppleva & göra
 • Sollentuna kommuns mål och budget beslutad för 2024

  Sollentuna kommuns mål och budget för 2024, med plan för 2025-2026 och politisk inriktning, beslutades av kommunfullmäktige den 23 november. Budgeten är en inriktning om vilka områden kommunen ska arbeta med samt en fördelning av resurser, utifrån de skatteintäkter kommunen får. Medlen fördelas mellan kommunens olika nämnder.
  Kommun & Politik
 • Honey Soul AB årets nyföretagare i Sollentuna 2023

  Carina Sunding som driver Make it Happen-plattformen (Honey Soul AB) utses till årets nyföretagare i Sollentuna 2023. Utmärkelsen ges ut av NyföretagarCentrum och är ett samarbete med Sollentuna kommun. Priset delades ut under en företagsträff den 24 november.
  Årets nyföretagare 2023
  Jobb & företagande
 • Detaljplan för Södra Falkberget antagen

  Detaljplanen för Södra Falkberget antogs under gårdagens sammanträde i kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret får även i uppdrag att utreda möjligheterna till att stärka allmänhetens tillgänglighet.
  Bygga, bo & miljö
 • Vårdhunden Amigo vinner pris på Kvalitetsgalan

  Innan sommaren fick brukare nominera den verksamhet och personal som de tyckte skulle lyftas extra. Nomineringarna för årets kategorier kommer från brukare, anhöriga och verksamheter i kommunen. Priset för årets medhjälpare gick till vårdhunden Amigo.
  Vinnare på Kvalitetsgalan, vård- och omsorgskontoret, 2023
  Omsorg & Stöd