Till navigation Till innehåll (s)
Nationaldagen 2018
Uppleva & göra

Fira nationaldagen i Edsbergsparken

Sollentuna kommun arrangerar varje år ett nationaldagsfirande som passar alla åldrar. Evenemanget brukar lockar cirka 10 000 besökare. Välkommen att fira årets nationaldag den 6 juni i Edsbergsparken kl. 12.30-16.30.

Årets firande av nationaldagen i Sollentuna blir en stor folkfest med underhållning för stora och små. Det blir musikuppträdanden, allsång och aktiviteter för besökare i alla åldrar. Årets konferencierer är Hanna Hedlund och Jakob Stadell.

– Vi är glada över att åter bjuda in till det traditionsenliga nationaldagsfirandet. I tider då våra värden utmanas är det extra viktigt att fira vår gemenskap och att det som håller oss samman är starkare än det som skiljer oss åt, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Höjdpunkter i programmet:

  • Folkmusik, traditionsenligt tal och Sveriges nationalsång
  • Scenprogram med artisten Maria Sur
  • Familjeunderhållning med allsång, musiker ur Blåsarsymfonikerna, Maria Sur och Sollentuna kulturskolas barnkör Sollentuna Voices
  • Elton John Tribute med Jonas Gideon och musiker ur Blåsarsymfonikerna

Under nationaldagen är även det öppet hus på Edsbergs slott. På Stallbacken kultur kan du njuta av konstutställningarna. Du kan pyssla i Skaparverkstan och träffa lokala föreningar på grusplanen framför slottet. Under förmiddagen pågår även Motorhistoriska dagen med veteranbilar och motorcyklar på Stallbacken.

Hela programmet – Fira nationaldagen i Sollentuna

Till nyhetsarkivet