Till navigation Till innehåll (s)
Vy över Edsviken. På bilden är en klarblå himmel, ett mörkblått vatten, Edsvik slott samt Stallbacken

Vy över Edsviken.

Uppleva & göra

Kulturvaket intar Edsvik med musik och konst

Den 17 maj fyller Sollentuna kommun Edsvik med musik, dans och konst. Välkommen till en dag där du kan lyssna till storband och symfoniorkester, sjunga med i Astrid Lindgrens visor, ta del av konst och gå på visning på slottet. Kulturvaket har fri entré och öppet för alla.

Sollentuna kommun fyller Edsvik med en bredd av kulturupplevelser för alla ålder. Programmet börjar klockan 16 på fredagen den 17 maj.

– Detta är ett utmärkt tillfälle att besöka Sollentunas vardagsrum, Edsvik, och utforska och njuta av allt kulturvärlden har att erbjuda, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Under årets kulturvak finns det utrymme att vara kreativ och pyssla på Stallbacken, besöka konstutställningen Ung Salong och se uppträdande av kulturskolans elever.

Programmet innehåller även flera möjligheter att lyssna till konserter av olika slag, med Arméns Musikkår, Sollentuna Symfoniorkester och Kulturskolan. Alla sångglada, stora som små, bjuds in att sjunga tillsammans med Kulturskolan till favoriterna från Astrid Lindgren.

För dig som är nyfiken på Sollentunas historiska slott, kan du under slutet av kvällen följa med på en guidad visning genom Edsbergs slotts historia.

Under årets Kulturvak den 17 maj medverkar Arméns Musikkår, Sollentuna kulturskola, Ateljéförening Edsvik, Sollentuna Symfoniorkester, Edsbergs slott, Stallbacken kultur. BistroEdge, Sigtuna Stearinljusfabrik och Petra Lunds Lera håller också öppet. Flera foodtrucks kommer finnas på området.

Hela programmet - Kulturvaket 17 maj

 

Till nyhetsarkivet